fredag 6. februar 2009

Tips fra syrran!

Det begynner å gå over stokk og stein dette med advarselskilt! Sjekk ut denne annonse i VG! FOLK HAR JO MISTA ALL FORM FOR FORNUFT.... BORTSETT FRA ALLE DE SOM SER HUMOREN I DET DA, DE HEIER JEG PÅ!!! Takk Christine! Enjoy the reading.

- Ikke putt mennesker i vaskemaskinen

(VG Nett) Årets sprøeste advarsel er igjen kåret i USA. Denne gangen var det advarselen mot å bruke vaskemaskinen til å vaske barna som vant.

NB!: Kanskje ikke så lett å huske på, men ikke putt barn i vaskemaskinen eller bruk den til personlig hygiene. Foto: AP
NB!: Kanskje ikke så lett å huske på, men ikke putt barn i vaskemaskinen eller bruk den til personlig hygiene. Foto: AP

Eksterne linker

Hvert år kårer amerikanere årets sprøeste, og kanskje dummeste, advarsel i konkurransen Wacky Warning Label. Prisen deles ut av en organisasjon som prøver å bekjempe idiotiske søksmål.

Søksmål fra privatpersoner som har lidd tort og svie på de merkverdigste måter, har nemlig blitt et stadig større problem for amerikanske bedrifter. Og resultatet har blitt det brede utvalget av advarsler.

Har krevd liv

I år var det over 150 kandidater til den gjeve tittelen, men prisen gikk altså til advarselen «Ikke putt mennesker i vaskemaskinen». Den er å finne utenpå en vaskemaskin på et fellesvaskeri i Detroit.

Advarselen ble visstnok klistret på etter at produksjonsfirmaet ble saksøkt fordi en person døde inne i en av maskinene, skriver AP.

NOMINERT: Denne varmepistolen, som skal brukes til å fjerne maling fra husvegger, må for all del ikke forveksles med en hårføner og kan bli varm. Foto: AP
- Ikke svelg fiskekroken

Andrepremien i konkurransen gikk til advarselen på en motorbåt med påskriften: «Ikke bruk en fyrstikk eller andre former for ild for å sjekke bensin-nivået».

En annen god kandidat var å finne utenpå en pakke med fiskekroker. Der stod det kort og godt: «Kan være skadelig om den svelges».

Tidligere vinnere inkluderer barnevognen som råder foreldre til å fjerne barnet før vognen slås sammen, samt strykejernet som fraråder deg å stryke klær du har på kroppen.

Advarer mot latter

Det finnes selvfølgelig organisasjoner som forsvarer forbrukernes rett til å saksøke, og de har selv kommet med advarsel:

- Ikke le av advarsler. De redder liv, opplyser Center for Justice and Democracy.

Men hva skal man le av? Forbrukerne eller advarsler som «ikke bruk mikrobølgeovnen til å tørke katta».

1 kommentar:

  1. Velkommen inn i bloggeverdenen, Anniken:) Du er herved linket! haha

    SvarSlett